Varför välja oss?

Vi har ställt resegaranti till Kammarkollegiet

Alla som säljer eller marknadsför något som omfattas av resegarantilagen måste ha resegaranti hos Kammarkollegiet för att skydda sina resenärer. Garantins storlek kan variera under året beroende på när resorna arrangeras. Här kan du kontrollera att vi har ställt en resegaranti till Kammarkollegiet.

Kontrollera vår resegaranti

Official BMW Motorrad travel partner

Vi är det enda officiella BMW Motorrad reseföretaget i Skandinavien. Detta betyder att vi har ett nära samarbete med BMW Motorrad när det gäller allt från utbildningar av turledare till teknisk support och motorcyklar.

Portugal - Algarve Mountains | Touratech Experience
Portugal - Algarve Mountains | Ride Nordic
Portugal - Algarve Mountains | Ride Nordic
Portugal - Algarve Mountains | Ride Nordic

Certified BMW Motorrad Tourguide

 

Ride Nordic erbjuder exklusiva motorcykelresor och upplevelser, våra turledare är våra ambassadörer och BMW Motorrad borgar för högsta tänkbara kvalitet. Sedan 2013 har har Ride Nordic en av få internationella BMW Motorrad-certifierade tourguides, och den enda i Skandinavien.

”BMW Motorrad International Tourguide Academy (ITA), i München, Tyskland, är utbildnings-centret för de mest seriösa motorcykel-reseföretagen i världen. Här finslipas kompetensen och kunskapen för att kunna erbjuda de bästa upplevelserna på marknaden.
För att vara säker på att varje ögonblick av din resa blir en oförglömlig och unik upplevelse måste din turledare vara välutbildad och flexibel, oavsett vad som dyker upp under resan. Han/hon ska inte bara visa dig vägen till din destination, utan vara en vän som hjälper dig i tuffa situationer och som agerar snabbt och säkert för att lösa dina problem. Han/hon ska dela med sig av sin lokalkännedom på ett inspirerande sätt och ta hand om din säkerhet under resan.”

default
Portugal - Algarve Mountains | Touratech Experience
Portugal - Algarve Mountains | Touratech Experience

Certified BMW Motorrad offroad training center

Förarutbildningarna och utbildningsmomenten som ingår i våra resor planeras och arrangeras av vår huvudinstruktör som är IIA-utbildad (BMW Motorrad International Instructor Academy). För att bli godkänd BMW Motorrad-instruktör krävs förutom lång erfarenhet och mycket god körteknik även pedagogiska kunskaper och förmågan att se vad varje enskild deltagare behöver. Vart än i världen du väljer att genomföra en certifierad BMW Motorrad-utbildning ska du vara säker på att du får bästa tänkbara träning, som anpassas speciellt för just dig.

adv_days_fre-4020-2
Adventure Days
Adventure Days

Erfarenhet från Adventure Days

Vi har sedan 2009 arrangerat Adventure Days i Säfsen. De erfarenheter vi samlat på oss, efter att under åren ha guidat  över 5 000 deltagare på våra turer i Säfsen, har gett oss en god känsla för vad skandinaviska äventyrsmotorcyklister efterfrågar.

Vi kan motorcykeläventyr

Vi har över 15  år arbetat med Touratech och BMW Motorrad. Vi arbetar dagligen med upplevelser på motorcykel och produkter som måste klara allt som världens vägar har att erbjuda. Detta har genom åren gett oss unika erfarenheter, både när det gäller resor, tillbehör och körteknik. Vi vet helt enkelt vad som fungerar och inte fungerar i praktiken.

 

Grekland / Greece - from sea to sky | Touratech Experience
Portugal - Algarve Mountains | Touratech Experience
Touratech Experience äventyrsresor på motorcykel Island 2018

Alltid de nyaste GS-modellerna

Vi har alltid ett 20-tal BMW GS av senaste modell på plats under våra resor, från F750 GS till R1250 GS & Adventure. Våra motorcyklar är utrustade med samtliga tillval från fabrik så du har möjlighet att testa alla funktioner under resan. Våra motorcyklar är väl skyddade av Touratech-motorbågar, kraftiga hasplåtar, kylarskydd, strålkastarskydd osv. Flera av modellerna finns också tillgängliga med sänkt fjädring och låga sadlar. Bränsle, full support och reservmotorcykel ingår också. Om du funderar på att köpa en ny GS finns ingen bättre provkörning!

P90401160_highRes_studio-takes-of-the-
P90401140_highRes_studio-takes-of-the-
P90393511_highRes_bmw-f-750-gs-style-s
Touratech Experience äventyrsresor på motorcykel Island 2018

Erfarna turledare

Våra turledare är handplockade för att de har unika erfarenheter av gruskörning, resor, äventyr och motorcyklar. Förutom många års körerfarenhet på grus är de utbildade hos BMW Motorrad i Tyskland och av vår huvudinstruktör i Sverige.

Tillsammans har vi kört motorcykel i över 50 länder, i Europa, Afrika, Asien, Sydamerika, Nordamerika och Australien. Vi är i första hand inga tävlingsmotorcyklister utan vanliga grusåkare med god erfarenhet och ett brinnande intresse för att köra äventyrsmotorcykel i krävande terräng.

Touratech Experience Portugal Fotograf Johan Söderström
Portugal - Algarve Mountains | Ride Nordic
Portugal - Algarve Mountains | Ride Nordic

Alltid flera turledare

Under våra resor är vi minst två turledre, ofta tre. Detta för att vi ska kunna dela upp grupper efter varierande förkunskap så att alla får en anpassad körning som varken är för lätt eller för svår. Det är också en förutsättning för att resan inte ska behöva avbrytas om något oförutsett händer som att t.ex. en motorcykel går sönder.

Sjukvårdsutbildade turledare

Vi fokuserar mycket på säkerheten under våra resor, men skulle olyckan mot förmodan vara framme ska du kunna lita på att få bästa tänkbara hjälp. Alla våra turledare har genomgått en omfattande sjukvårdsutbildning med inriktning på motorcykelolyckor. Vi är HLR-utbildade och på våra turledarmotorcyklar och i vårt supportfordon finns alltid komplett sjukvårdsutrustning.

Touratech Experience äventyrsresor på motorcykel Island 2018
Grekland / Greece - from sea to sky | Touratech Experience
Grekland / Greece - from sea to sky | Touratech Experience
Foto 2020-09-11 08 14 04

Körkort & personlig utrustning

Funderar du på om en äventyrshoj är något för dig? Då har du kommit rätt. Under våra resor ingår alltid motorcykel och instruktion från våra turledare. Det enda du behöver för att resa med oss är ett körkort för tung motorcykel och personlig skyddsutrustning.

Grekland / Greece - from sea to sky | Touratech Experience

Repor och skav ingår

Alla våra motorcyklar är helförsäkrade och vid vagnskada är självrisken maximalt 20.000 SEK. Denna utgår endast om du orsakar en skada som kräver reparation. Om du välter eller tappar motorcykeln under övningarna och orsakar mindre repor eller skav utgår vanligtvis ingen självrisk alls.

Om du väljer till självriskeliminering (kostnad för denna framgår i bokningen) sänker du den maximala självrisken från 20 000 SEK till 0 SEK.