PORTUGAL – SOUTH COAST

södra Portugals magiska asfaltsvägar

Portugal Algarve karta

Algarvekusten bjuder enligt oss, och många andra, på några av världens bästa asfaltsvägar. Under 5 dagar (3 kördagar) har vi fullt fokus på magiskt fin asfaltskörning i underbar miljö bland korkekar och apelsinodlingar. Vi kör i gröna dalar och över luftiga berg med fantastisk utsikt över Atlanten. Vi kör kurviga vägar av alla tänkbara storlekar och former. Hela tiden guidas du av våra erfarna och certifierade turledare.

Denna resa passar alla – oavsett förkunskap och det går även utmärkt att ta med passagerare för den som önskar. Vi varvar körning med feedback från instruktör som gör dig till en bättre och säkrare förare. Vi delar upp oss i flera grupper under så du alltid får köra i det tempo som passar dig. Givetvis kör vi nya BMW R1300 GS.

Algarvekustens 300 soldagar bjuder oss bästa tänkbara väder. När resorna arrangeras är dagstemperaturen vanligtvis mellan 20-25 grader och solen skiner oftast från klarblå himmel. Perfekt temperatur för att köra motorcykel med andra ord.

Foto på denna sida: Ann Cathrin Erga, David Johansson, White Shell Beach Villas, BMW Motorrad, Joachim Cruus, John Brown

Portugal - South Coast 2024 | www.ridenordic.com

Körningen

Hösta fokus under denna resa är körupplevelsen och vägarna vi kör är varierande. Vi kör allt från större kurviga vägar där man kan sträcka ut, för att några minuter senare ge oss in på mindre kurviga vägar bland apelsinodlingar och korkekar. Vi klättrar på mindre vägar längs bergssidorna och bland eukalyptusträden i dalarna. Vi passerar mysiga byar och stannar på något av våra favorit-café för en fika. Vi har valt ut de kurvigaste vägarna med den bästa asfaltskvalitet. Under denna resa kör vi 100% asfalt, och det går alldeles utmärkt att köra med passagerare för den som önskar.

Vi delar upp oss i flera grupper beroende på förkunskap och önskemål. Vi kör till stor del samma vägar men olika långa sträckor. Under dagarna har du flera tillfällen att byta grupp om du önskar. Körningen leds av BMW Motorrad Certifierad Turledare.

Portugal - Algarve Mountains 2024 | www.ridenordic.com
Portugal - Algarve Mountains 2024 | www.ridenordic.com
Portugal - Algarve Mountains 2024 | www.ridenordic.com

Mat & Boende

Vi bor under hela resan på nybyggda White Shell Beach Villas med gångavstånd till de fantastiska stränderna Praia de Nossa Senhora da Rocha & Praia Nova.

 

Boendet håller högsta klass på både mat och boende. Skulle du ha med dig en partner som inte kör/åker med på motorcykel någon eller flera dagar så är White Shell och närområdet ett fantastiskt ställe att ”bara vara” på, promenera på stränderna, besöka SPA-anläggningen eller bara slappa på uteplatsen vid er egna Beach Villa.

Vi bor i fina lägenheter/suiter. Här finns alla faciliteter såsom komplett kök, Micro, Espressomaskin, Vattenkokare, Diskmaskin, Tvättmaskin, stor TV, dusch, AC och gratis (och snabbt!) WiFi. Förutom jacuzzi, SPA-anläggning, gym, Padelbana på Resorten finns många olika aktiviteter i närheten såsom vattensport, Grotturer med båt, hästridning, golf, cykeluthyrning, shopping & barer och fantastiska strandpromenader längs Algarves vackra kustlinje. Kort och gott – en fantastisk plats även för den som inte kör motorcykel.

Middag äter vi antingen på White Shells prisbelönade restaurang eller på någon av alla de mysiga restauranger i närheten. Lunch tar vi vid våra favoritrestauranger i byarna vi passerar under dagarna.

Dagsprogram & bilder

Klicka på respektive dag för mer information och bilder!

Portugal - South Coast 2024 | www.ridenordic.com

Om du ankommer tidigt denna dag så rekommenderar vi att du utforskar de vackra stränderna nedanför resorten. Supermarket och flera restauranger hittar du också inom gångavstånd. På kvällen har vi en gemensam middag och går igenom resans upplägg.

Portugal - South Coast 2024 | www.ridenordic.com

Vi samlas på morgonen och börjar med en presentation av oss själva och genomgång av motorcyklarna. Starten på dagen går på lite större vägar mot Sagres, en portugisisk fiskeby längst ut på Europa sydvästligaste spets, även kallat världens ände. Härifrån är det 600 mil öppet klarblått hav till Amerika. Under fortsättningen av dagen blir vägarna kurvigare och körningen mer aktiv för varje mil.

Längs vägen tar vi ett par kortare stopp och går igenom grundläggande säkerhet och körteknik, såsom spårval & broms.

Vi tar oss mot den pittoreska byn Marmelete och vidare upp mot Monchique där vi nästan möter oss själva i svängarna. Från toppen av Foia (902 möh) har vi en fantastisk utsikt över Portugals syd- och västkust. Vi rullar neråt genom korkeksodlingar och stork-kolonier innan vi når vårt hotell vid havet igen.

Portugal - South Coast 2024 | www.ridenordic.com

Idag rullar vi till en början mot nordöst. Här hittar vi några av våra absoluta favoriter på Algarvekusten och den, i motorcykelkretsar, välkända Estrada Nacional 2 eller ”N2” med sina 100-tals doserade kurvor som i sadeln på R1300 GS garanterat får dig att le från öra till öra!

Vi tar oss tillbaka västerut på hög höjd med fantastisk utsikt över Serra de Monchique där vi dagen innan var uppe på toppen. Vi tas oss söder ut via Rota da Laranja eller ”The Orange Route” som kantas av apelsinodlingar och mängder av solmogna apelsiner.

Portugal - South Coast 2024 | www.ridenordic.com

Dagen som gett resan sitt namn. Vi börjar morgonen med några mil lite rakare, men vackra vägar genom mindre byar österut. Strax innan första kaffepausen börjar det svänga ordentlig och det kommer bara att bli ännu bättre – under förutsättning att du gillar kurvor vill säga!

En verkligt aktiv dag från morgon till kväll som innehåller våra absoluta favoriter både vad gäller svängarna, asfaltskvaliteten och den magnifika utsikten över the South Coast!

Portugal - Algarve Mountains 2024 | www.ridenordic.com

Tiden går fort när man har roligt och äventyret är slut för denna gång. För vissa är det tidig transfer till flygplatsen, andra har möjligheten att njuta av resortens faciliteter och lite sol och klarblå himmel innan det är dags att ta flyget hem. Som tur är finns det ju fler resor att åka med på, så förhoppningsvis är det inte jättelänge tills vi ses igen!

Vad ingår?

 • 5 dagars upplevelse i solsäkra Portugal
 • 3 dagars körning på Algarves bästa motorcykelvägar
 • Löpande feedback & körtips från turledare/instruktör
 • Flera turledare på motorcykel – som kör i olika tempo
 • 3 dagars hyra av BMW R1300 GS
 • Helförsäkring för motorcykel
 • Bränsle för motorcykel
 • Teknisk support för motorcykel
 • Reservmotorcykel vid behov
 • 4 nätters boende i eget rum på vår 5-stjärniga Resort
 • Frukost, lunch & fika alla kördagar
 • Unik South Coast T-shirt

Vad ingår inte?

Flygresa, transfer, middagar, personlig utrustning.

Portugal - South Coast 2024 | www.ridenordic.com
Portugal - South Coast 2024 | www.ridenordic.com

Bra att veta

 • Det går utmärkt att ta med en passagerare på denna resa. Detta kan du lägga till i bokningen.
 • Resan startar och slutar på vår resort White Shell Beach Villas i Porches, Algarve, Portugal. Vi rekommenderar att du flyger till/från Faro/Algarve airport (FAO).
 • Hela Dag 1 och Dag 5 är avsatta för ankomst och avresa så du är fri att ankomma/lämna så tidigt eller sent du önskar.
 • Information om hur du enklast tar dig till/från resorten får du i välkomstinformationen innan resan.
 • Tänk på att du måste ha en reseförsäkring ifall du skulle bli sjuk eller skadad under resan, de flesta har detta genom sin hemförsäkring. Kontrollera med ditt försäkringsbolag. Ett europeiskt försäkringsbevis är också bra att ha med, det får du gratis hos försäkringskassan.
 • Kör alltid med komplett skyddsutrustning i form av godkänd integralhjälm (öppningsbara hjälmar ska vara stängda vid all körning), godkänt ryggskydd, axelskydd, armbågsskydd, knäskydd, handskar och motorcykelstövlar.
 • Vi anpassar oss givetvis om du har några matallergier, meddela oss i så fall senast 4 veckor innan avresan.

Pris

2024 - Inkl. BMW R 1300 GS21 900 SEK(Motsvarar ca: EUR)
2025 - Inkl. BMW R 1300 GS24 900 SEK(Motsvarar ca: EUR)

I grundpriset ingår boende i delad lägenhet med eget sovrum och egen toalett/bad (4 nätter), 4 frukostar, 3 luncher, kaffe/fika alla kördagar, turledare och alla guidade turer, hyra av BMW R 1300 GS i 3 dagar, reservmotorcyklar, bränsle, försäkring för mc.