Vårt team

Vårt team av instruktörer och turledare har lång erfarenhet av resor och äventyr på motorcykel. Vi har rest på motorcykel i Europa, Asien, Afrika, Sydamerika, Australien och Nordamerika. Fokus under våra resor ligger i första hand på att uppleva de bästa tänkbara vägarna i vacker miljö. Vi tycker om utmaningar i form av tekniska passager som vi måste ta oss igenom som ett team.

Vår VD David Johansson är certifierad BMW Motorrad Tourguide och Instructor. Han har genomgått utbildning vid BMW Motorrad International Tourguide Academy ITA och Instructor Academy  IIA i München i Tyskland.

Om olyckan mot förmodan skulle vara framme eller om du skulle bli sjuk är hela vårt team sjukvårdsutbildade och tränade hjärt-lungräddning.

David Johansson

Turledare / Instruktör, ITA & IIA Certified

David är VD för Ride Nordic. Han har kört motorcykel sedan hästen kastade av honom när han var 7 år gammal, och ett 40-tal länder har han hunnit med hittills. Den längsta resan gick från Sverige till Sydafrika 2002-2003, men han har också kört hoj i USA, Australien, Island, och genom de flesta länderna i Europa. David arbetar numera i första hand med planering av utbildningar, resor och event samt som turledare under flera av resorna.

IMG_1736 b
TEAM Ann Cathrin Erga

Ann Cathrin Erga

Turledare & resekoordinator

Ann Cathrin har kört motorcykel sedan 2011 och hunnit med bl.a. Sydafrika, Namibia, Argentina, Chile, USA och de flesta länderna i Europa. Hon arbetar i första hand med planering och genomförande av våra resor i Portugal, Island & Grekland men också med Adventure Days.

Per Wallin

Turledare / Instruktör

Per är en jämtlänning som kört hoj sedan 6 års ålder. Han kör enduro på tävlingsnivå, och applicerar gärna delar av denna körkunskap även på de stora äventyrshojarna. Tränar aktivt militär MC-körning i FMCK, och utbildar även sina militärkollegor i hojköring.  Per har bl.a. kört från Korea till Sverige via Ryssland och Mongoliet. Han var också vinnare av GS-Tropy uttagningen i Skandinavien 2010, och i finalen i Sydafrika kom han och hans team 3:a.

Foto 2020-01-12 10 07 52
TEAM Fredrik Holmgren

Fredrik Holmgren

Turledare / Instruktör

Fredrik körde mycket motorcykel i sin ungdom men gjorde en paus ända tills hans barn blivit så stora att de började köra enduro. Han har tävlat i enduro på försvarets Husqvarna 258 och jobbar till vardags inom Försvarsmakten med bl.a. utbildning av mc-förare. Kan man göra något med ett leende så gör Fredrik det.

Joachim Brannäs

Instruktör

Joachim har kört motorcykel sedan mjölken köptes på glasflaskor. Han har stort intresse av äventyr och rally. Kör en BMW R1200GS Adventure och en egenbyggd BMW G450X Rally. Har sedan starten medverkat vid Adventure Days och Offroad School.

Touratech Experience - Förarutbildning
Team Magnus Forslund

Magnus Forslund

Turledare / instruktör

Magnus är en mycket aktiv motorcyklist både privat och i sitt arbete. Han tävlar även aktivt i enduro. Magnus arbetar i första hand som Instruktör men är även med som turledare på våra resor.