Motorcyklar & Utrustning

Vi har alltid ett 20-tal svenskregistrerade BMW GS av de senaste modellerna på plats under resorna. Våra motorcyklar är utrustade med samtliga tillval från fabrik så du har möjlighet att testa alla funktioner under resan. Om du funderar på att köpa en ny GS finns ingen bättre provkörning! Vissa modeller finns också tillgängliga med sänkt fjädring och låga sadlar.

Bränsle, full support och reservmotorcykel ingår också. Våra motorcyklar är väl skyddade av Touratech-motorbågar, kraftiga hasplåtar, kylarskydd, strålkastarskydd osv. Mindre repor och skav (när du t.ex. tappar motorcykeln) ingår vanligtvis i resan. Om du orsakar en skada som gör att vi måste byta delar får du helt enkelt betala för den skadade delen, varken mer eller mindre. Bryter du till exempel av ett kopplingshandtag betalar du för ett kopplingshandtag.  Alla våra motorcyklar är helförsäkrade  och om du orsakar en större skada är självrisken 30 000 SEK. Om du väljer till självriskeliminering (kostnad för denna framgår i bokningen) sänker du den maximala självrisken från 30 000 SEK till 0 SEK.

Förarutrustning

Under våra resor måste du vid all körning använda komplett skyddsutrustning i form av godkänd integral- eller crosshjälm (öppningsbara hjälmar måste vara stängda vid all körning), ryggskydd, axelskydd, armbågsskydd, knäskydd, handskar (tunnare cross- eller äventyrshandskar rekommenderas för bästa kontroll och känsla) samt ordentliga cross- eller äventyrsstövlar. Touringstövlar rekommenderas ej på grund av att de riskerar att inte skydda dina fötter tillräckligt bra om du skulle få foten under motorcykeln.

Det är vår starka rekommendation att du har med dig någon form av vätskesystem då det kan bli ordentligt svettigt under dagarna.

Är du osäker på om din utrustning är fullgod så tveka inte att kontakta oss!

Kontakta oss

IMG_8452-b_2
IMG_8292 b

Hur väljer jag motorcykel?

Låt inte storlek och vikt skrämma dig, alla GS-modeller vi erbjuder är mycket lättkörda, även om du som förare inte är stor och lång. En R1250 GS är faktiskt en av de mest lättkörda modellerna på marknaden, tack låg tyngdpunkt, vridet i motorn som minskar risken för tjuvstopp och lättarbetad koppling.

Under resan får också du tips & råd på hur man hanterar motorcykeln när benen inte riktigt räcker till, så även om du inte når marken med båda fötterna behöver du inte vara orolig. Är du osäker på vilken modell du ska välja så tveka inte att kontakta oss! Fabrikssänkta modeller finns också tillgängliga, om du önskar en sänkt modell eller låg sadel anger du det i bokningen.

Kontakta oss

Våra motorcyklar

BMW:s flaggskepp! Tvåcylindrig vattenkyld boxer på 136hk och 143Nm vid 6,250rpm. Även om den kan verka stor så är detta en av de mest lättkörda modellerna med låg sadelhöjd. Passar både nybörjare och förare med mer erfarenhet. Sadelhöjd från 820-870mm.

Trots sin storlek är detta en av de absolut mest lättkörda modellerna på marknaden och vår rekommendation om du är nybörjare.

Äventyrshojen nummer 1! Tvåcylindrig vattenkyld boxer på 136hk och 143Nm vid 6,250rpm. Större bränsletank och längre fjädringsväg än R1250 GS samt motorbågar och ekerfälgar som standard. Passar förare med lite mer erfarenhet. Sadelhöjd från 890-910mm.