Motorcyklar & Utrustning

Vi har alltid ett 20-tal svenskregistrerade BMW GS av de senaste modellerna på plats under våra resor. Våra motorcyklar är utrustade med samtliga tillval från fabrik så du har möjlighet att testa alla funktioner under resan. Om du funderar på att köpa en ny GS finns ingen bättre provkörning! Vissa modeller finns också tillgängliga med sänkt fjädring och låga sadlar.

Bränsle, full support och reservmotorcykel ingår också. Våra motorcyklar är väl skyddade av motorbågar, kraftiga hasplåtar, kylarskydd, strålkastarskydd osv. Mindre repor och skav (när du t.ex. tappar motorcykeln) ingår vanligtvis i resan. Om du orsakar en skada som gör att vi måste byta delar får du helt enkelt betala för de skadade delarna.  Om du orsakar en större skada är självrisken 30 000 SEK. Om du väljer till självriskeliminering (kostnad för denna framgår i bokningen) sänker du den maximala självrisken från 30 000 SEK till 0 SEK.

Våra motorcyklar

Nya BMW R 1300 GS sätter än en gång ribban i äventyrsvärlden! Lättare, kraftfullare och smidigare än någonsin. Boxermotor på hela 145hk, 149Nm och 1300 cc. Trots sin kraftfulla motor är detta en av de absolut mest lättkörda motorcyklarna på marknaden!

De tekniska hjälpsystemen och körlägen som anpassar motorcykeln efter underlaget gör denna cykel oroligt mångsiding och passar alla nivåer på förare. Från nybörjare till expert.

Vi har modeller i standardhöjd, med sportfjädring (+20mm) samt med automatisk chassisänkning (-30mm i låg hastighet). Utöver detta har vi både höga och låga sadlar tillgängliga så sadelhöjd kan varieras från låga 800mm till höga 890mm.

Trots sin storlek är detta en av de absolut mest lättkörda modellerna på marknaden och vår rekommendation om du är nybörjare.

Förarutrustning

Under våra resor måste du vid all körning använda komplett skyddsutrustning i form av godkänd integral- eller crosshjälm (öppningsbara hjälmar måste vara stängda vid all körning), ryggskydd, axelskydd, armbågsskydd, knäskydd, handskar (tunnare cross- eller äventyrshandskar rekommenderas för bästa kontroll och känsla) samt ordentliga cross- eller äventyrsstövlar. Touringstövlar rekommenderas ej på grund av att de riskerar att inte skydda dina fötter tillräckligt bra om du skulle få foten under motorcykeln.

Det är vår starka rekommendation att du har med dig någon form av vätskesystem då det kan bli ordentligt svettigt under dagarna.

Är du osäker på om din utrustning är fullgod så tveka inte att kontakta oss!

Kontakta oss

Greece - From Sea To Sky | www.ridenordic.com