Våra rutter på Algarvekusten

”Riktigt bra körning – oavsett om vi är på grus eller asfalt – det är vår grundläggande filosofi och något som genomsyrar alla våra resor. Det är också här vi lägger absolut mest tid och energi vid planläggningen och skapandet av våra resor. Är inte körningen bra spelar inte motorcyklarna, supporten, turledarna, maten & boendet någon större roll…

Att hitta bra vägar på Algarvekusten är inte direkt svårt. Men att finna de absoluta höjdpunkterna som är fullt lagliga att köra, och att sedan sy ihop dem till en resa som innehåller konstant ökande utmaningar för alla typer av förare är något annat.

Vi har under de 10 år vi arrangerat resor på Algarvekusten lagt tusentals timmar på att leta, provköra och bygga (och bygga om…) de bästa tänkbara rutterna för våra deltagare. Upplägget är vanligtvis att vi följer en grundrutt som ger en lagom (för att använda ett omtyckt svenskt uttryck) utmaning för merparten våra deltagarna. Från denna rutt bygger vi på med mer avancerade alternativ för de som söker tuffare körning samt enklare alternativ för de som vill ta det lugnare.

Vi gör sedan allt för att dessa ruttalternativ ska sammanstråla vid varje fika och lunchpaus så att deltagarna har möjlighet att byta grupp om de önskar. Att vi träffas vid pauserna gör det också betydligt trevligare om man tex. reser med en partner, vän eller släkting som inte har samma erfarenhet. Oavsett om man kör i en lugnare eller mer avancerad grupp så träffas man alltså vid stoppen och har möjlighet att köra tillsammans vissa delar av dagarna om man önskar.

Naturen ändras varje år, och ibland varje vecka. Vägar regnar sönder, spolas bort eller påverkas på andra sätt av moder jord. Vid regn och lera kan man behöva alternativa vägar, likaså vid höga vattennivåer som tex. kan göra vissa vattenpassager omöjliga…
Att erbjuda de bästa rutterna vid varje resa är alltså en konstant utmaning. Vi åker till exempel ner till Portugal redan nästa vecka för att köra igenom samtliga av vinterns/vårens rutter innan deltagarna kommer. Det är ett av värdens bästa jobb – men det blir ännu bättre när vi får köra tillsammans med er ett par veckor senare!

Vi ses i Portugal!”

David Johansson – VD Ride Nordic AB

Läs mer om Algarve Mountains