Rapport från Malaga

Vår VD David Johansson var för någon vecka sedan i Malaga tillsammans med de nordiska BMW-återförsäljarna för utbildning och testkörning av nya BMW R 1300 GS. Nedan följer en kort rapport från veckan:

”Att nya BMW R 1300 GS skulle ta ett ordentligt kliv framåt i utvecklingen visste vi redan på förhand, på samma sätt som föregångaren gjorde för 11 år sedan. Vi som jobbar med BMW Motorrad har vant oss vid att när konkurrenterna ”nästan” är i kapp så släpper BMW Motorrad en helt ny modell och får återigen ett försprång på nära ett decennium. 1300 GS är inget undantag, och än en gång får vi ett kvitto på att vi valt rätt partner för våra äventyrsresor och utbildningar.

Det första som slår en är hur liten och smidigt motorcykeln ser ut och känns när man sätter sig på den. 1250 GS har alltid varit väldigt lättkörd, men då den sett stor ut har det ibland varit svårt att övertyga vissa deltagare att provköra. Detta kommer garanterat ändras med nya 1300 GS då den både känns och ser betydligt mindre och smidigare ut.

Med Adaptive Vehicle Height Control och en låg sadel är sitthöjden dessutom nere på låga 800mm. Den är dessutom smalare över midjan viket gör att den upplevs ännu lägre i förhållande till föregångaren.

Vill man gå åt andra hållet finns vår favorit Sport Suspension som med en hög sadel ger en sitthöjd på hela 900mm. Något som offroadentusiasterna kommer uppskatta. 

När den snurrar i gång känns motorgången betydligt mer distinkt än föregångaren, och hela motorcykeln är mer kompakt. Som vanligt på BMW´s boxermodeller är alla reglage lättarbetade och lättmanövrerade.

Föregångarna har alltid varit vridstarka, men 1300GS har tagit detta ett steg längre! Vi har ofta sagt att på en GS (boxer) kan du köra en växel högre än andra motorcyklar. Nu kan vi nästan säga två. Den drar enormt fint redan från strax över tomgång, vilket underlättar både i stadstrafik, i teknisk offroadmiljö och när man vill lägga långa sladdar ut ur böjarna! 

Det jag personligen såg fram emot mest på 1300GS var den nya ramen och fjädringen. Den gamla kunde kännas lite ”levande” när man pressade hårt. Nu får man en helt ny upplevelse, ramen är bomstabil, nära nog sporthojskänsla, bromsarna har betydligt bättre bett (jag som gillar känslan i Brembo-bromsar är glad att det nu sitter originalmonterat) och fjädringen sväljer ojämnheter på dåliga vägar riktigt bra. Även hjulupphängningen och själva fjädringen i sig bjuder på nya spännande innovationer, men jag vill inte tråka ut er med detaljerna här. Summan är att de verkligen lyfter körupplevelsen till nästa nivå. 

Det sista jag måste poängtera är vindrutan, som i kombination med elektronisk justering helt klart är den bästa originalruta jag provat, praktiskt taget ingen turbulens!  

Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst med att gå in på detaljer som är förbättrade och utvecklade på 1300GS – det är ju en helt ny motorcykel. Men sammanfattningen är att 1300GS har kvar den fina boxerkänslan, är bättre på praktiskt taget allt och framförallt ännu mer lättkörd än föregångaren både på grus och asfalt. Jag ser verkligen fram emot att höra ”snacket” bland våra Portugaldeltagare efter de första turerna i februari!

PS. Ännu finns några platser kvar den 4 februari om du vill vara en av de som får köra våra helt nya 1300GS den absolut första gången. ” 
– David Johansson