Motorcyklar & Utrustning

Vi har ett 30-tal BMW GS av de senaste modellerna tillgängliga för våra deltagare. Våra motorcyklar är utrustade med samtliga tillval från fabrik så du har möjlighet att testa alla funktioner under utbildningen. Om du funderar på att köpa en ny GS finns ingen bättre provkörning! Flera av modellerna finns också tillgängliga med sänkt fjädring och låga sadlar.

Givetvis är du välkommen att genomföra utbildningen på din egen motorcykel om du så önskar, oavsett märke och modell. Den bör dock vara av offroad/äventyrsmodell och måste vara försäkrad, skattad, besiktigad och godkänd för körning på allmän väg. Om du väljer att köra egen motorcykel bör du vara beredd på att du kommer att tappa den under utbildningen, så ordentliga kraschbågar och en bra hasplåt är att rekommendera.

Våra motorcyklar

Nya BMW R 1300 GS sätter än en gång ribban i äventyrsvärlden! Lättare, kraftfullare och smidigare än någonsin. Boxermotor på hela 145hk, 149Nm och 1300 cc. Trots sin kraftfulla motor är detta en av de absolut mest lättkörda motorcyklarna på marknaden!

De tekniska hjälpsystemen och körlägen som anpassar motorcykeln efter underlaget gör denna cykel oroligt mångsiding och passar alla nivåer på förare. Från nybörjare till expert.

Vi har modeller i standardhöjd, med sportfjädring (+20mm) samt med automatisk chassisänkning (-30mm i låg hastighet). Utöver detta har vi både höga och låga sadlar tillgängliga så sadelhöjd kan varieras från låga 800mm till höga 890mm.

Trots sin storlek är detta en av de absolut mest lättkörda modellerna på marknaden och vår rekommendation om du är nybörjare.

 

Skador & försäkring

Våra motorcyklar är väl skyddade av motorbågar, kraftiga hasplåtar, kylarskydd, strålkastarskydd osv. Mindre repor och skav ingår vanligtvis i kursavgiften. Om du däremot orsakar en skada som gör att vi måste byta delar får du betala för de skadade delarna.

Om du orsakar en större skada är självrisken 30 000 SEK. Om du väljer till självriskeliminering (kostnad för denna framgår i bokningen) sänker du självrisken från 30 000 SEK till 0 SEK.

Foto 2020-09-10 11 49 03
P90520709_highRes_the-new-bmw-r-1300-g
P90520710_highRes_the-new-bmw-r-1300-g
P90520711_highRes_the-new-bmw-r-1300-g

Förarutrustning

För att delta i våra utbildningar måste du vid all körning använda komplett skyddsutrustning i form av godkänd integral- eller crosshjälm (öppningsbara hjälmar måste vara stängda vid all körning), ryggskydd, axelskydd, armbågsskydd, knäskydd, handskar (tunnare cross- eller äventyrshandskar rekommenderas för bästa kontroll och känsla) samt ordentliga cross- eller äventyrsstövlar. Touring/landsvägsstövlar rekommenderas ej då de inte skyddar dina fötter tillräckligt om du skulle få foten under motorcykeln.

Är du osäker på om din utrustning är fullgod så tveka inte att kontakta oss!

Kontakta oss

Vilka däck är lämpliga?

Alla våra cyklar är utrustade med grusdäck som passar för både grus och asfalt. Fördelen med ett grusdäck är att du får kortare bromssträcka på grus och bättre grepp på hala och lösa underlag såsom lera och gräs.

Om du kör egen cykel så fungerar vanliga asfaltsdäck fullgott under våra BASIC-utbildningar, även om det kan vara lite halt på sina ställen om det är blött. För ADVANCED är det dock en stark rekommendation att du kör på grusdäck som te.x.  Metzeler Karoo 4, Continental TKC 80, , Michelin Anakee Wild, Pirelli Scorpion Rally eller liknande.

P90520738_highRes_the-new-bmw-r-1300-g
Foto 2020-09-07 07 13 43

Hur väljer jag motorcykel?

Låt inte motorstorlek och vikt skrämma dig, alla de GS-modeller vi erbjuder är mycket lättkörda, även om du som förare inte är stor och lång. En R 1300 GS är lika lätt, eller till och med lättare, att köra som någon av de mindre modellerna, mycket tack låg tyngdpunkt och vridet i motorn som minskar risken för tjuvstopp.

Under utbildningen får också du tips & råd på hur man hanterar motorcykeln när benen inte riktigt räcker till, så även om du inte når marken med båda fötterna behöver du inte vara orolig. Är du osäker på vilken hoj du ska välja så tveka inte att kontakta oss, vi ger dig gärna tips och råd! Flera fabrikssänka modeller finns också tillgängliga, om du önskar en sänkt modell eller låg sadel anger du det i bokningen.

Kontakta oss