Motorcyklar & Utrustning

Vi har alltid ett 30-tal BMW GS av de senaste modellerna tillgängliga för våra deltagare. Våra motorcyklar är utrustade med samtliga tillval från fabrik så du har möjlighet att testa alla funktioner under utbildningen. Om du funderar på att köpa en ny GS finns ingen bättre provkörning! Flera av modellerna finns också tillgängliga med sänkt fjädring och låga sadlar.

Givetvis är du välkommen att genomföra utbildningen på din egen motorcykel om du så önskar, oavsett märke och modell. Den bör dock vara av offroad/äventyrsmodell och måste vara försäkrad, skattad, besiktigad och godkänd för körning på allmän väg. Om du väljer att köra egen motorcykel bör du vara beredd på att du kommer att tappa den under utbildningen, så ordentliga kraschbågar och en bra hasplåt är att rekommendera.

Skador & försäkring

Våra motorcyklar är väl skyddade av Touratech-motorbågar, kraftiga hasplåtar, kylarskydd, strålkastarskydd osv. Mindre repor och skav (när du t.ex. tappar motorcykeln) ingår vanligtvis i kursavgiften. Om du orsakar en skada som gör att vi måste byta delar får du helt enkelt betala för den skadade delen, varken mer eller mindre. Bryter du till exempel av ett kopplingshandtag betalar du för ett kopplingshandtag.

Alla våra motorcyklar är helförsäkrade och om du orsakar en större skada är självrisken 30 000 SEK. Om du väljer till självriskeliminering (kostnad för denna framgår i bokningen) sänker du den maximala självrisken från 30 000 SEK till 0 SEK.

Foto 2020-09-10 11 49 03
Grekland / Greece - from sea to sky | Touratech Experience

Förarutrustning

För att delta i våra utbildningar måste du vid all körning använda komplett skyddsutrustning i form av godkänd integral- eller crosshjälm (öppningsbara hjälmar måste vara stängda vid all körning), ryggskydd, axelskydd, armbågsskydd, knäskydd, handskar (tunnare cross- eller äventyrshandskar rekommenderas för bästa kontroll och känsla) samt ordentliga cross- eller äventyrsstövlar. Touringstövlar rekommenderas ej på grund av att de riskerar att inte skydda dina fötter tillräckligt bra om du skulle få foten under motorcykeln.

Är du osäker på om din utrustning är fullgod så tveka inte att kontakta oss!

Kontakta oss

Vilka däck är lämpliga?

Alla våra cyklar är utrustade med grusdäck som passar för både grus och asfalt. Fördelen med ett grusdäck är att du får kortare bromssträcka på grus och bättre grepp på hala och lösa underlag såsom lera och gräs.

Om du kör egen cykel så fungerar vanliga asfaltsdäck fullgott under våra BASIC-utbildningar, även om det kan vara lite halt på sina ställen om det är blött. För ADVANCED är det dock en stark rekommendation att du kör på grusdäck som te.x. Continental TKC 80, Metzeler Karoo 3, Michelin Anakee Wild, Pirelli Scorpion Rally eller motsvarande.

Grekland / Greece - from sea to sky | Touratech Experience
Foto 2020-09-07 07 13 43

Hur väljer jag motorcykel?

Låt inte motorstorlek och vikt skrämma dig, alla de GS-modeller vi erbjuder är mycket lättkörda, även om du som förare inte är stor och lång. En R1250 GS är lika lätt, eller till och med lättare, att köra som någon av de mindre modellerna, mycket tack låg tyngdpunkt och vridet i motorn som minskar risken för tjuvstopp.

Under utbildningen får också du tips & trix på hur man hanterar motorcykeln när benen inte riktigt räcker till, så även om du inte når marken med båda fötterna behöver du inte vara orolig. Är du osäker på vilken hoj du ska välja så tveka inte att kontakta oss, vi ger dig gärna tips och råd! Flera fabrikssänka modeller finns också tillgängliga, om du önskar en sänkt modell eller låg sadel anger du det i bokningen.

Kontakta oss

Våra motorcyklar

BMW:s flaggskepp! Tvåcylindrig vattenkyld boxer på 136hk och 143Nm vid 6,250rpm. Även om den kan verka stor så är detta en av de mest mest lättkörda modellerna med relativt låg sadelhöjd. Passar både nybörjare och förare med mer erfarenhet. Sadelhöjd från 820-870mm.

Trots sin storlek är detta en av de absolut mest lättkörda modellerna på marknaden och vår rekommendation om du är nybörjare!

 

Äventyrshojen nummer 1. Tvåcylindrig vattenkyld boxer på 136hk och 143Nm vid 6,250rpm. Större bränsletank och längre fjädringsväg än R1250 GS samt motorbågar och ekerfälgar som standard. Passar förare med lite mer erfarenhet. Sadelhöjd från 890-910mm.