Varför välja oss?

vi kan motorcykeläventyr

Vi har över 15  år arbetat med Touratech och BMW Motorrad. Vi arbetar dagligen med upplevelser på motorcykel och produkter som måste klara allt som världens vägar har att erbjuda. Detta har genom åren gett oss unika erfarenheter, både när det gäller resor, tillbehör och körteknik. Vi vet helt enkelt vad som fungerar och inte fungerar i praktiken.

Adventure Days
Foto 2020-09-11 11 02 43
Adventure Days

Erfarenhet från Adventure Days

Vi har sedan 2009 arrangerat Adventure Days i Säfsen. De erfarenheter vi samlat på oss, efter att under åren ha gett över 3 000 deltagare grundläggande förarutbildning, har gett oss en god känsla för vad skandinaviska äventyrsmotorcyklister efterfrågar. Du som genomgått vår introduktionsutbildning på Adventure Days har skrapat lite på ytan, och förstår nog vad två hela dagar med konstant feedback från våra instruktörer kan ge dig i form av balans, kontroll och självförtroende.

Official BMW Motorrad Offroad Training Centre

Vi är det enda officiella BMW Motorrad Träningscentret i Norden. Detta betyder att vi har ett nära samarbete med BMW Motorrad när det gäller allt från utbildningar av instruktörer till teknisk support och motorcyklar.

Foto 2020-09-11 11 14 48
Foto 2020-09-10 11 37 43

Certified BMW Motorrad Offroad Training Centre

Vår huvudinstruktör är IIA-utbildad (BMW Motorrad International Instructor Academy). För att bli godkänd BMW Motorrad-instruktör krävs förutom lång erfarenhet och mycket god körteknik även pedagogiska kunskaper och förmågan att se vad varje enskild deltagare behöver. Vart än i världen du väljer att genomföra en certifierad BMW Motorrad-utbildning ska du vara säker på att du får bästa tänkbara träning, som anpassas speciellt för just dig.

 

Alltid de nyaste BMW GS-modellerna

Vi har alltid ett 30-tal BMW GS av senaste modell tillgängliga för våra förarutbildningar. Vi vågar påstå att ett bättre tillfälle att provköra de nya GS-modellerna inte finns! Givetvis är du välkommen att genomföra utbildningen på din egen motorcykel om du så önskar, oavsett märke och modell. Den bör dock vara av offroad/äventyrsmodell och måste vara försäkrad, skattad, besiktigad och godkänd för körning på allmän väg.

P90401144_highRes_studio-takes-of-the-
P90401160_highRes_studio-takes-of-the-
BMW R1250 GS
Foto 2020-09-11 08 25 47

Erfarna instruktörer

Våra instruktörer är handplockade för att de har unika erfarenheter av gruskörning, resor, äventyr och motorcyklar. Förutom många års körerfarenhet på grus är de utbildade hos BMW Motorrad i Tyskland och av vår huvudinstruktör i Sverige.

Tillsammans har vi kört motorcykel i över 50 länder, i Europa, Afrika, Asien, Sydamerika, Nordamerika och Australien. Vi är i första hand inga tävlingsmotorcyklister utan vanliga grusåkare med god erfarenhet och ett brinnande intresse för att köra äventyrsmotorcykel i krävande terräng.

Foto 2020-09-04 11 33 06

Sjukvårdsutbildade instruktörer

Vi fokuserar mycket på säkerheten under våra utbildningar, men skulle olyckan mot förmodan vara framme ska du kunna lita på att få bästa tänkbara hjälp. Alla våra instruktörer har genomgått en omfattande sjukvårdsutbildning med inriktning på motorcykelolyckor. Vi är också HLR-utbildade och på vårt övningsområde finns alltid komplett sjukvårdsutrustning.

Foto 2020-09-11 11 08 20
Foto 2020-09-10 11 47 21
Foto 2020-09-08 11 15 18

Körkort & personlig utrustning

Funderar du på om en äventyrshoj är något för dig? Då har du kommit rätt. Om du går en utbildning hos oss kan du väja att genomföra den på våra motorcyklar. Det enda du behöver för att delta i våra utbildningar är ett körkort för tung motorcykel och personlig skyddsutrustning.