Grekland – Meteora to Olympia

Ett HISSNANDE ASFALTSÄVENTYR

GREKLAND – METEORA TO OLYMPIA - KartaGrekland bjuder på några av de mest hissnande asfaltsvägar vi någonsin kört. Från svepande kurvor i tusental på slät och fin asfalt, till små smala bergsvägar på hög höjd där det verkligen gäller att planera sina spårval. Belöningen kommer i form av majestätiska vyer i ett Grekland du inte visste fanns och kommer att bli hänförd av. Vi håller oss hela tiden på asfalt, men utmaningarna avlöser varandra. Resan passar alla, men räkna med intensiva dagar på motorcykel.

Även om fokus, som alltid på våra resor, är riktigt bra körning på spännande vägar, bjuder Meteora to Olympia också på en god portion Grekisk historia och naturupplevelse. Vi passerar bl.a. Delfi  som  i forngrekiska tider ansågs vara universums centrum och vaktades av den jättelika ormen Phyton. Vi kör runt de spektakulära klostren i Meteora, placerade högt uppe på branta klippformationer av sandsten 400 meter ovanför Peneasdalen. Turen går vidare upp mot Vikos Gorge som i Guinness rekordbok är listad som den djupaste ravinen i världen i proportion till dess bredd. När vi vänt söderut mot Peloponnesos kommer vi till Olympia, där den olympiska elden fortfarande tänds och där de första Olympiska spelen sägs ha ägt rum år 776 f.Kr. Innan vår resa är slut hinner vi också passera den spektakulära korintkanalen.

Som sagt, körupplevelsen är det viktigaste, men på den här resan med en spännande inramning av Grekisk historia och platser man verkligen bör uppleva minst en gång i livet.

Foto på denna sida: Ann Cathrin Erga, Joachim Cruus, David Johansson

Greece - Meteora to Olympia www.ridenordic.com

Körningen

Vägarna i Grekland varierar från större kurviga vägar längs kusten till ordentligt spännande, halvt igenväxta asfaltsvägar uppe i bergen. På sina ställen kör vi helt nylagda kolsvarta och supersläta vägar. På andra ställen har vägunderhållet minst sagt lite att önska och det känns om vi förflyttats 100 år tillbaka i tiden. Vart vi än kommer kan det dyka upp hinder på vägen i form av stenras, getter, kor, eller vilda men alltid lika glada greker. Alltså en underbar blandning av nytt och gammalt, tillrättalagt och galet. Inramat med en vidunderlig utsikt som ständigt förändras.

Du behöver vara en stabil och säker förare med god kontroll på din motorcykel. Framförallt är god broms-, gas- och kopplingskontroll absolut nödvändigt på denna resa. Vi delar vid behov upp oss i Basic och Advanced-grupper. Advanced gruppen kör mer något längre sträckor i högre tempo.

Mat & boende

Första och sista natten bor vi vid korintviken på fantastiska Wyndham Resort utanför Loutraki. Vi förflyttar oss sedan till nya hotell av god standard, med dusch och toalett på rummet, under hela resan. Del i twin-rum ingår i priset och enkelrum kan bokas mot tillägg (pris för detta framgår i bokningen).

Frukost, lunch och fika ingår samtliga kördagar. På hotellen eller i nära anslutning finns alltid en bra restaurang där de som önskar äter gemensamt på kvällen. Vissa kvällar finns flera restauranger att välja på. Lunch under kördagarna äter vi oftast på någon mysig lokal restaurang.

Greece - From Sea To Sky | www.ridenordic.com
Greece - From Sea To Sky | www.ridenordic.com
Greece - Meteora to Olympia - hotel | www.ridenordic.com

Dagsprogram

Detaljerat dagsprogram presenteras inom kort

Support Team Ride Nordic

Full support

Vår pålitliga support finns alltid där för snabb insats oavsett vad som sker längs vägen. Den garanterar att din resa med oss blir ett säkert och minnesvärt äventyr – utan en massa väntan och bekymmer. Den är också en säkerhet om olyckan skulle vara framme. Här har vi extra hjul, reservdelar, verktyg, första-hjälpen-utrustning, AED-hjärtstartare, satellittelefon, fika & vid behov lunch.

Vårt supportfordon transporterar också ditt bagage. En motorcykel utan packning ger en så mycket bättre körupplevelse!

BMW R1300GS Lineup
Greece - From Sea To Sky | www.ridenordic.com
Greece - Meteora to Olympia - hotel | www.ridenordic.com

Vad ingår?

 

 • 9 dagar (7 kördagar)
 • 7 dagars hyra av R 1300 GS
 • Flera turledare på motorcykel
 • Helförsäkring för MC
 • Bränsle för MC
 • Supportfordon
 • Reservmotorcyklar
 • Kan köras med passagerare
 • 8 nätters boende på bra hotell
 • Frukost, lunch & fika alla kördagar
 • 50 liters packrulle
 • Bagagetransport
 • Bagageförvaring på start/sluthotell
 • Unik METEORA TO OLYMPIA T-shirt

Vad ingår inte?

Flygresa, transfer, middagar och personlig utrustning.

 

Att tänka på

 • Denna resa startar och slutar på Wyndham Resort utanför Loutraki, ca 1 timmes bilresa från Atens flygplats. Dag 1 startar med välkomstmöte och genomgång av motorcyklarna kl. 16.00 så planera din ankomst så du är på plats senast denna tid. Dag 9 är helt avsatt för avresa så du är fri att lämna så tidigt eller sent du önskar.
 • Tänk på att du måste ha en reseförsäkring ifall du skulle bli sjuk eller skadad under resan, de flesta har denna genom sin hemförsäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag. Ett europeiskt försäkringsbevis är också bra att ha med, detta får du gratis hos tex. försäkringskassan eller Helsenorge.
 • Det är vår starkaste rekommendation att du har någon form av vätskesystem då det går åt mycket vätska under dagarna.
 • Kör alltid med komplett skyddsutrustning i form av godkänd integralhjälm (öppningsbara hjälmar ska vara stängda vid all körning), godkänt ryggskydd, axelskydd, armbågsskydd, knäskydd, handskar och stövlar. Vädret i bergen kan variera, så se till att dina kläder verkligen är vattentäta. Temperaturen kan variera från några plusgrader på morgonen uppe i bergen till 30 grader nere vid havet så se till att vara förberedd.
 • Vi anpassar oss givetvis om du har några matallergier, meddela oss i så fall minst 4 veckor innan avresan.
Greece - Meteora to Olympia | www.ridenordic.com

Pris

2024 - BMW R 1300 GS49 900 SEK(Motsvarar ca: EUR)
2025 - BMW R 1300 GS53 500 SEK(Motsvarar ca: EUR)

I priset ingår boende i twinrum 8 nätter, 8 frukostar, 7 luncher, kaffe/fika 7 dagar, turledare och alla guidade turer, hyra av BMW R1300GS i 7 dagar, reservmotorcyklar, bränsle, försäkring för mc, teknisk support för motorcykel, supportfordon med förare, vattentät 50 liters packrulle som transporteras av supportfordon, T-shirt.